برنامه نویسی و طراحی ماژولار چیست

در روند سنتی طراحی وب سایت طراحان معمولا تنها قادر به رفع مشکلات فعلی سایت از جمله بهبود محتوا قدیمی و همینطور بهبود لینک دهی های داخلی و خارجی هستند. پیوندهایی در سایت که می توانند نقش بسیار مهمی در بهینه سازی وب سایت داشته باشند.

رویکرد طراحی سایت در صورتی که فاقد مهم ترین ویژگی ها از جمله هدایت کاربر به سایت های دیگر باشد، به طور مستقل هیچ خروجی سودآور و رضایت بخشی را برای کسب و کار شما به همراه نخواهد داشت. به عبارتی دیگر وب سایت هایی که با استفاده از روش های سنتی طراحی می شوند، قابلیت هدایت کاربر به سمت تجارت شما را نخواهند داشت.
 

برنامه نویسی ماژولار

طراحی ماژولار چیست؟


طراحی ماژولار مجموعه ای از الگوها نیست. طراحی ماژولار سایت Modular هیچ شباهت و وجه اشتراکی با طراحی های سنتی از جمله طراحی با الگوهای صفحه همچون وردپرس ندارد. طراحی سایت با الگو از پیش تعیین شده باعث عدم انعطاف پذیری در ماهیت و شخصی سازی وب سایت می گردد. امکان جابجایی یا ساخت یک الگو جدید در این حالت وجود ندارد و این در حالی است که طراحی سایت ماژولار امکان جابجایی الگوها به راحتی برای طراح فراهم می گردد.

طراحی وب سایت ماژولار ؛ رویکردی جایگزین


یک روش موثر برای دستیابی به نتایجی رضایت بخش در طراحی سایت می تواند جایگزین تمامی روش های سنتی گردد. در این بین طراحی وب ماژولار یک انقلابی عظیم را در نحوه ساخت وب سایت ها ایجاد کرده، به چشم می خورد. ماژولار در مفهوم ساده شامل فرآیند ایجاد یک سیستم انعطاف پذیر از اجزای مستقل و قابل استفاده (مجدد) در مقابل مجموعه ایستایی صفحات است.

سیستم ماژولار که ساختاری شبیه به سیستم کتابخانه ای دارد، اساساً کتابخانه ای از ماژول ها است که می تواند ترکیب و تطبیق داده شود و برای جایگزینی محتوای جدید در صورت لزوم مورد استفاده مجدد قرار گیرد. ماژول ها را به عنوان بلوک های ساختمانی در نظر بگیرید که می توانند در یک الگوی مستطیلی شکل در یک صفحه وب قرار بگیرند. به عنوان مثال، شما می توانید ماژول هایی برای رابط کاربری، تصاویر کارکنار، محتوا، گالری عکس و غیره داشته باشید.

نحوه ترتیب ماژول ها برای ایجاد صفحات جدید کاملاً به خود شما بستگی دارد و همانطور که محتوای شما به تکامل می رسد، می توانید ماژول های موجود را در سایت خود تطبیق دهید یا در صورت لزوم واحدهای کاملاً جدیدی بسازید.
 

فرایند توسعه وب سنتی چه مشکلی دارد؟ نقش تاثیرگذار Web developer


مراحل طراحی و راه اندازی یک سایت معمولا چیزی حدود 3 تا 6 ماه به طور می انجامد و هزینه های این فرآیند نیز عموما بیش از 3 تا 5 میلیون خواهد بود. این در حالی است که بخش قابل توجهی از هزینه طراحی سایت، پیش از اتمام پروژه پرداخت می شود. یک اتفاق یا پیشامد می تواند باعث تغییر زمان مقرر شده برای تحویل پروژه سایت گردد و البته که هیچ تضمینی نیز برای مشاهده عملکرد مثبت سایت جدید وجود ندارد.

علاوه بر این موارد، در صورت انتخاب روند طراحی وب به صورت سنتی با وردپرس و یا سایر پلتفرم های موجود، به طور معمول هر 2 تا 3 سال شما نیاز به طراحی دوباره وب سایت خود خواهید داشت. این کار به طور معمول برای بهینه سازی هر چه بهتر محتوا و همینطور حذف چرخه های تکراری ایجاد شده در سایت انجام می گیرد.

مزایای طراحی ماژولار

پتانسیل رشد


جهان به سرعت در حال رشد و حرکت است و فرصت های جدیدی در این بین به انسان ها داده می شود. فرصت هایی که شاید در بین آن ها می توان طراحی وب سایت را جزء ایده آل ترین ها به شمار آورد. از نظر طراحی و ساخت وب سایت این موضوع می تواند به معنای خلق محتوای جدید، قالب های محتوایی پیشرفته با فن آوری های جدیدتر باشد. طراحی ماژولار با سایت ساز کاریک این امکان را فراهم می کند.

اهمیت ماژولار بودن سایت در این است که طراحی وب Modular به وب سایت شما امکان انعطاف پذیری برای رشد و تکامل در طول زمان را می دهد. شما می توانید بدون نیاز به انجام طراحی مجدد وب سایت، فناوری و ویژگی های جدید را به آن اضافه کنید.

صفحات جدید را می توان به سرعت راه اندازی کرد


توسعه وب سایت ها با استفاده از سیستم ماژولار به شما امکان می دهد با سرعت بیشتری راه اندازی صفحات و محتوای جدید را در پیش بگیرید. نصب ماژول های جدید در سایت نسبتاً آسان بوده و برای راه اندازی آنها نیازی به چرخه کامل طراحی، توسعه وب سایت و ... نیست.

سایت ماژولار به راحتی قابل نگهداری و اصلاح است


یکی از بزرگترین مزایای طراحی ماژولار سایت این است که برای افزودن محتوای جدید نیازی به توسعه دهنده ندارید. تیم های بازاریابی می توانند صفحات جدیدی را با استفاده از کتابخانه ماژول ایجاد کنند بدون اینکه هرگز لازم باشد یک توسعه دهنده را درگیر کنید یا برای طراحی یک کد جدید اقدام کنید.

به طور مثال انجام ویرایش های ساده در وب سایت از جمله ساخت یا ویرایش عنوان صفحات سایت که در روش های سنتی بسیار زمان بر خواهد بود، می تواند در کوتاه ترین فرصت ممکن در طراحی ماژولار سایت برای تمامی عناصر دیگر صفحات نیز مورد استفاده قرار گیرد. در این حالت زمانی که نوبت به ویرایش یا نگهداری وب سایت می رسد، انجام روند آزمایشی مراحل ویرایش و طراحی مجدد ساست به سادگی امکانپذیر خواهد بود.

طراحی سیستم ماژولار مشابه وردپرس نیست و به طور حتم مزایا بسیار شگفت انگیزی در مقایسه با آن دارد. یکی از مزایای عمده این روش فلسفه طراحی آن است. به جای ایجاد محتوایی که فکر می کنید مخاطب هدف شما با آن درگیر خواهد شد، می توانید استراتژی محتوای خود را بر اساس داده های واقعی و تنظیمات منتخب مخاطبان تنظیم کنید.


ساخت و نگهداری آن هزینه کمتری دارد


معماری ماژولار سایت این امکان را به شما می دهد تا دیگر نیازی به طراحی مجدد وب سایت نداشته باشید. طراحی ماژولار بستری کاملا تخصصی و به روز را برای استفاده مجدد از تمامی ساختارهای وب سایت برای شما ایجاد می کند. شما می توانید به لطف معماری ماژولار سایت به طور مداوم تغییراتی بزرگ یا کوچک را در سایت اعمال کنید.

معماری ماژولار سایت به شما امکان صرفه جویی در هزینه ها و همینطور مدیریت زمان را نیز می دهد. چرا که با به حداقل رساندن روند توسعه پیشرفته وب سایت مورد نیاز برای اعمال تغییرات جدید، در دراز مدت شاهد صرفه جویی در هزینه ها خواهید بود. البته بدون اینکه هیچ نوع تغییری در کیفیت سایت شما ایجاد شود. به عبارتی دیگر شما می توانید به لطف طراحی سایت ماژولار با طراحی محتوای جدید و پیوندهای داخلی وب سایت آن را بهینه کنید.
 

چالش های طراحی ماژولار؛ طراحی وب Modular

نیازهای آینده را پیش بینی کنید


با طراحی ماژولار ظرفیت بیشتری برای پیش بینی نیازهای آینده وب سایت در مقیاسی بسیار بزرگ تر وجود دارد. شما فقط بر اساس محتوایی که در اختیار دارید اقدام به طراحی صفحات سایت نمی کنید. بلکه امکان پیش بینی هر نوع محتوا بالقوه که روند تولید آن امکانپذیر است را خواهید داشت. ماژول های غیر اختصاصی این فرصت را ایجاد می کنند تا شما به سادگی امکان تحلیل و بررسی نیازهای آینده را در بستری انعطاف پذیر داشته باشید.

سازمان دهی سیستم ماژولار بسیار مهم است


در طراحی ماژولار سایت، کسب اطلاعات بیشتر درباره ساختار ماژول ها، سازماندهی ماژول های سایت، برچسب گذاری و نامگذاری آن ها کلید موفقیت شما هستند. هنگامی استفاده از ماژول ها به صورت جداگانه، یک سیستم طراحی منظم به شما امکان می دهد تا در بستری یکپارچه فرآیند طراحی و توسعه وب سایت را به اجرا درآورید.

طراحی سایت ماژولار برای چه کسانی مناسب است؟


هرچه وب سایت شما بزرگتر باشد، طراحی سایت ماژولار بازخورد موثرتری برای شما دارد. طراحی سایت مدولار به این معنی است که حتی بزرگترین سازمان ها می توانند به سرعت صفحات جدید را ایجاد یا صفحات جدیدی را توسعه دهند. در مقیاس بزرگتر طراحی سایت ماژولار به شما امکان "تکرار" را نیز می دهد. همچنین طراحی UI سازگارتر شاید یکی از اصلی ترین موضوعاتی است که می توان به آن اشاره کرد. تمام اجزای "برند تجاری" شما در ماژول ها تعبیه شده است، بنابراین هر قطعه جدیدی متناسب با ظاهر و نوع سایت خواهد بود.

طراحی سایت ماژولار با سایت ساز کاریک را می توان به عنوان یک فضا گسترده برای تامین نیازهای محتوا کاربران یا هر یک از بخش های دیگر معرفی کرد. نمونه های موفق طراحی سایت ماژولار با استفاده از سایت ساز در جهان نیز وجود دارد، که می تواند الگویی برای دیگر طراحان وب باشد.
در طراحی وب Modular این شما هستید که می توانید قابلیت سایت ماژولار را بررسی کنید. در این صورت شما قادر به ساختن سایتی کاربر پسند با تمامی ابزارهای مورد نیاز خواهید بود. شما هیچ نیازی به برنامه نویسی ماژولار نیز نخواهید داشت، حتی در این حالت هیچ الزامی به درگیر کردن توسعه دهندگان وب برای اجرا فرآیند توسعه وب سایت نیست.